Visita de Franco 1970 a Roses - Perelada

Visita de Francisco Franco i la seva esposa, Carmen Polo, a Roses, Peralada i la platja del Garvet. Els acompanyen el governador civil de Girona, Victorino Anguera Sansó, el governador militar, Antoni Taix Planas, el president de la Diputació, Pere Ordis Llach i altres autoritats provincials.
Vistes dels cartells i de la gent esperant l'arribada del general al port de Roses. Arribada de Franco en una llanxa procedent del iot Azor, fondejat a la badia de Roses. Recepció per part de les autoritats i lliurament d'una placa i un ram de flors.
Visita a un càmping i un supermercat a la platja del Garvet. Arribada al Castell de Peralada, recepció per part de Salvador Dalí i la seva esposa Gala. Reunió amb Salvador Dalí durant la qual dibuixa unes obres que lliura a Franco. Visita al museu del Vi de Peralada. Acomiadament del general al port de Roses i retorn al iot Azor en una llanxa.
Vista des d'un punt elevat de la badia de Roses amb l'Azor i altres embarcacions fondejades.


El iot "Azor", en què viatjaven Franco i la seva dona, va arribar a les 18:30 a la badia de Roses, procedent de Blanes. L'embarcació va fondejar aproximadament a una mitja milla de distància d'aquesta costa. Els van rebre les primeres autoritats de Girona i altes personalitats així com per l'ambaixador de Espanya el Senyor Miguel Mateu. El Caudillo i la seva dona, van visitar la Urbanització Santa Margarida i la platja de Garbet i després es van dirigir al Castell-Palau de Perelada, on se'ls va oferir un esmorzar. A mitja tarda van embarcar en el "Azor" després d'haver estat dues jornades i mitja a la Costa Brava, en què Franco es va dedicar a una de les seves aficions favorites: la pesca.

Fons: l'Empordà i Narsis sans











































































































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada